ERZURUM / HORASAN - Dönertaş İlkokulu

Dönertaş İlkokulu

Dönertaş Köyü Horasan ERZURUM
Vizyon
Çevre şartları dikkate alarak,elindeki kaynağı en iyi şekilde kullanarak modern eğitim teknolojileri ile donatılmış bir okul olmak. Yetiştirdiği bireylerle örnek gösterilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan bir eğitim,bilim ve kültür merkezi olmak.Okul veli işbirliğinin sürekliliğini sağlayarak eğitimde kaliteyi yakalamak.Eğitim ve öğretim ortamını sırdanlıktan çıkartarak geleceğe sosyal yönü kuvvetli bireyler yetiştirmek içi öğreten ve eğlendiren eğitim ortamını sağlamaktır.Toplum değerlerine uyan,çevresine duyarlı,manevi değerlerine saygılı bireyler yetiştirmek.
Misyon
Çevre faktörlerini dikkate alarak uygulayabilen bir kurum olmayı,öğrencilerini kişisel yeteneklerini geliştirmiş,sosyal-ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilen,bilgili ahlaklı,özgüven sahibi ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı mezunlar vermeyi varlığnın sebebi sayar.
Soba
Köyden İlçeye ulaşım şahsi araçlar ile yapılmaktadır.
Köy servisi bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Köyümüz Horasan´ın kuzeyinde bulunmaktadır.Köy genellikle düz araziden oluşmaktadır.Köyün başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Erzurum iline 108 km, Horasan ilçesine 24 km uzaklıktadır.